Acest site este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati http://www.fonduri-ue.ro. Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

prezentarea proiectului biopract

POSDRU_G_109_81570 BIOPRACT - Consilierea si dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor din domeniul biotehnologiei in vederea facilitarii insertiei lor pe piata muncii (BIOPRACT)

Durata: 24 luni (2.12.2011 - 30.11. 2013)

Obiectiv general:
Dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor din domeniul biotehnologic (biotehnologii industriale, biotehnologii agricole, biotehnologii in protectia mediului, biotehnologie si siguranta alimentara), consilierea si orientarea profesionala a acestora, in vederea cresterii absorbitiei viitorilor absolveti pe piata muncii.

Obiective specifice:
1. Promovarea si dezvoltarea parteneriatului intre solicitant si minim 12 intreprinderi/potentiali angajatori din domeniul biotehnologic, in vederea sprijinirii pregatirii profesionale a studentilor si insertiei absolventilor din domeniu pe piata muncii.
2. Facilitarea insertiei si mentinerii pe piata muncii prin consiliere si orientare profesionala a 200 de studenti din anii terminali in domeniul biologiei aplicate/biotehnologiilor. Grupul tinta va beneficia de expertiza de specialitate transmisa de expertii proiectului, de ghiduri specifice.
3. Dezvoltarea de aptitudini practice si de responsabilizare a 60 de studenti prin participarea lor la stagii de practica reale si de calitate în cadrul operatorilor economici/potentiali angajatori din domeniul biotehnologic; beneficiul direct al celor 60 de studenti consta in asimilarea de informatii si aptitudini practice cu privire la derularea activitatilor de productie sau de cercetare, inclusiv aspecte de management si de intelegere a cerintelor la angajare ale operatorilor economici.


Copyright © 2011 BioPRACT